Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/6

Click to flip

6 Cards in this Set

  • Front
  • Back
Adult Dosage Answers
Calculate the amount of drug needed for each dose when the patient weighs 77kg and the recommended dose is 24mg/kg q6°
77kg x 24mg/kg = 1,848 mg per dose
Calculate the amount of drug needed each day when the patient weighs 135lb and the recommended dose is 35mg/kg BID
135lb x 1kg/2.2lb = 61.4kg
61.4kg x 35mg/kg = 2,149mg/dose
2,149 x 2 doses per day = 4,298mg per day
Calculate the amount of drug needed each day when the patient weighs 86kg and the recommended dose is 15mg/kg QID
86kg x 15mg/kg = 1,290mg per dose
1,290mg x 4 doses per day = 5,160mg per day
Adult Dosage Answers
Our patient weighs 198lbs. The dose for the drug is 2mg/kg BID. The drug comes in 30mg tablets. How many 30mg tablets will be required each day?
198lb x 1kg/2.2lb = 90kg
90kg x 2mg/kg = 180mg
180mg x 2 doses per day = 360mg/day
360mg x 1 tab/30mg = 12 tablets per day
Patient's weight = 59lb Dose = 12mg/kg/d Concentration = 80mg/5ml Calculate the number of teaspoonfuls required for the daily dose.
59lb x 1kg/2.2lb = 26.8kg
26.8kg x 12mg/kg = 321.6mg per day
321.6mg x 5ml/80mg = 20.1ml per day
20.1ml x 1tsp/5ml = 4 teaspoonfuls per day
Patient's weight = 120lb Dose = 0.25mg/kg q6° Concentration = 2mg/5ml Calculate the number of teaspoonfuls per dose and the number of ml needed to give a 10 day supply.
120lb x 1kg/2.2lb = 54.5kg
54.5kg x 0.25mg/kg = 13.63mg per dose
13.63mg x 5ml/2mg = 34ml per dose
34ml x 1tsp/5ml = 6.8 tsp per dose
34ml/dose x 4 doses per day x 10 days = 1,360ml for 10 day supply